Najavljen “4. Zrenjaninski polumaraton’’

0
138

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće, održana je konferencija za novinare povodom organizovanja „4. Zrenjaninskog polumaratona’’ i „Trke zadovoljstva’’.

Organizatori “4. Zrenjaninskog polumaratona’’ su ARK “Petrovgrad” i Gradska uprava grada Zrenjanina. Start i cilj će biti ispred Gradske kuće. Prijavni centar će biti postavljen u OŠ: “Vuk Karadžić’’ i prijave na dan trke će biti moguće od 8 do 10h. Prijavljeno je za sada 714 takmičara, a novina u odnosu na prethodnu godinu je ta da je ove godine prijavljeno oko 300 takmičara više nego prethodne godine što predstavlja uspeh za ovu organizaciju, istakao je Miroslav Molnar – organizator ove manifestacije.

Dosta dece je uključeno u ovu manifestaciju, pa će biti organizovane i dečije trke pre polumaratona u svim kategorijama osnovaca, kao i trka u puzanju beba. Pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura je istakao da ovom manifestacijom na neki način promovišemo naš grad, uže jezgro našeg grada kao i zdrave stilove života. Takođe je istakao i humanitarni aspekt ove trke.

Prvi Zrenjaninski polumaraton je održan 6. novembra 2016. godine. Privukao je pažnju velikog broja ljudi (više od 500 trkača) iz Srbije i inostranstva i, po mišljenju trkača, opravdao je epitet jednog od najbolje organizovanog polumaratona u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here