Ministar Branko Ružić posetio je Zrenjanin

0
168

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je Zrenjanin i tom prilikom je održao radni sastanak sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je u svom kabinetu radni sastanak sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem. Bilo je reči o radu lokalne uprave kao i o aktivnostima Ministarstva. Nakon sastanka je ministar Ružić kao predsedavajući Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor, održao sednicu te komisije u Baroknoj sali Gradske kuće kojoj su prisustvovali načelnici svih upravnih okruga Republike Sebije a glavna tema sednice bila je novousvojeni trogodišnji Akcioni plan za zapošljavanje inspektora. Ružić je istakao da je često na terenu kako bi video sa kakvim se izazovima suočavaju lokalne samouprave. Pored toga dodao je i sledeće:

U prethodne dve godine Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor uradila je funkcionalnu analizu o potrebama u ljudskim resursima kao i o potrebama inskekcijama širom Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je veoma uspešnu saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave koja će rezultirati realizacijom velikog projekta, u pitanju je proširenja centralne pijace, zahvaljujući zajedničkim sredstvima.

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević je istakla da je ovo prvi put da se u sedištu okruga održava zajednički sastanak Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i načelnika upravnih okruga iz cele Srbije. Dodala je i da je sastanak rezultat dobre saradnje sa Ministarstvom i ministrom Ružićem.

Na sastanku je između ostalog bilo reči o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji koji je priveden kraju, kao i o stručnom usavršavanju koje je u skladu sa Zakonom o nacionanoj akademiji za javnu upravu po prvi put omogućeno i službenicima u jedinicama lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here