Održana Manifestacija „Veseli šeširi“

0
503

Dečiju nedelju Predškolska ustanova Zrenjanin pored brojnih aktivnosti obeležila je I manifestacijom “Veseli šeširi” u kojoj je učestvovalo više stotina mališana.

U okviru dečije nedelje, koja se obeležava od 7. do 13 oktobra vrtići i škole organizuju brojne aktivnosti. 18 vrtića ove godine dečiju nedelju obeležilo je i karnevalom “Veseli šeširi”. Nekoliko stotina mališana okupilo se na platou odakle su prošetali kroz centar grada sve do Trga slobode gde su pozdravili sugrađane i družili se uz igru i pesmu. U vrtićima Predškolske ustanove Zrenjanin tokom dečije nedelje, kao i svake godine, organizuju se brojne aktivnosti  među kojima su radionice, izložbe dečjih radova, posete kulturnim ustanovama, vašari, kao i tradicionalni kviz u saradnji sa GNB “Žarko Zrenjanin.

Dečija nedelja je prvi put obeležena kod nas 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine definisana je i Zakonom o društvenoj brizi o deci. Obeležava se svake godine u oktobru sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, kao i na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here