Žika Gojković: Privilegije bivših predsednika, greška sistema

0
131

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković je rekao da je boravak nekadašnjih visokih državnih funkcionera o trošku građana u objektima koje su koristili za vreme svog mandata greška sistema, pa bi i zakon koji reguliše ovu materiju morao da se menja.

Pokret obnove Kraljevine Srbije je saopštio da je ‚‚sramna i bahata odluka bivšeg predsednika Srbije, Tomislava Nikolića da na teret građana i dalje boravi u vili na Dedinju iako ne obavlja predsedničku funciju duže od dve godine i nema nikakvog osnova za to’’. Predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žiku Gojkovića smo pitali  koji su razlozi prema njegovom mišljenju da se ovakvo ponašanje i dalje toleriše.

Pokret obnove Kraljevine Srbije je saopštio da je ljudima dosta onih koji na grbači naroda uživaju u luksuzu i privilegijama, a boravak Nikolića u vili je školski primer toga, jer za njeno održavanje država izdvaja pet hiljada evra mesečno. Pokret je naveo da su se i ranije zalagali za smanjivanje privilegija bivšim predsednicima koji po okončanju mandata i dalje imaju pravo na besplatan poslovni prostor, plaćenu sekretaricu, vozača i predsedničku platu do penzije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here