Promocija knjige Biljane Dimitrijević

0
86

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je promocija knjige „Iskušenja-zabranjena ljubav’’ Biljane Dimitrijević Martinov.

Ova autorka je još od svojih školskih dana pisala kratke priče i pesme, a prvo delo je objavila 2009. godine. Njen opus obuhvata različite književne forme od aforizma preko pripovetki do poezije i proze.

Program Biljane Dimitrijević Martinov je ostavio upečatljiv trag na gledaoce. Dobar spoj teksta i muzike koja je bila tematski vezana za isti, unosio je potpun doživljaj radnje koja se održavala početkom, za vreme i posle rata u porodicama u tadašnjoj Jugoslaviji i Nemačkoj. Autorka šeste po redu knjige, istakla je svoj sadržaj knjige, a to je da je čovek u iskušenju svakodnevno. Ali najveća iskušenja su kada se zaboravi domovina, kada se zaboravi bračni partner, kada se zaboravi dete, i u nekoj drugoj zemlji sa nekom drugom ženom stvori se nova porodica.

Biljana je najavila i svoju sedmu po redu knjigu koja je još uvek u pripremi i za koju prikuplja materijal. Tematika te knjige će biti saga o jednoj porodici, a kroz tu porodicu će se videti svi događaji u našoj zemlji, od oslobođenja do danas. I istorijski i politički i socijalni događaji kao i sve ono što je našu zemlju snalazilo i snalazi i dalje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here