Upad Rosu na sever Kosova

0
125

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je potvrdio da je ROSU izvela akciju na severu pokrajine, što je suprotno propisima i rezolucijama i predstavlja još jedan slučaj zastrašivanja Srba.

Đurić je rekao da su pripadnici ove jedinice tom prilikom želeli da uhapse komandira operative KPS-a zaduženog za sever Željka Bojića, kome su upali u stan, izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Prema njegovim rečima, tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a regiona sever- Rade Basara, koji je radio na značajnim slučajevima.

On je precizirao da je više od sto pripadnika specijalne jedinice ROSU upalo jutros u 5.45 na sever Kosmeta, da su u Kosovsku Mitrovicu ušli sa dvadeset pet vozila, a da je približno četrdeset vozila bilo na ulazu u grad.

Đurić je naveo da je to deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, zastraše i da se pod pritiscima povežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosmeta, uključujući i neka ubistva.

On je ocenio da upad jedinica ROSU ima veze sa tim što je Priština doživela poraz u Interpolu, pri čemu je reakcija stigla za manje od 24 časa.

Direktor Kancelarije je naglasio da je upad ROSU igranje sa mirom u južnoj srpskoj pokrajini jer se, kako je podvukao, zna da su pripadnici ove jedinice sastavljeni od bivših pripadnika OVK.

Specijalne jedinice ROSU napustile su Kosovsku Mitrovicu nešto posle šest časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here