Konkursi u Pokrajinskoj vladi

0
96

U Pokrajinskoj vladi su uručeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na dodelu bespovratnih sredstava po osnovu dva konkursa.

Reč je o Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini. Kako je naglašeno prilikom dodele sredstava ,iz godine u godinu se izdvajaju sve veća sredstva kako bi se podigle i unapredile specijalizovane grane poljoprivrede: vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnja hmelja, odnosno grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u Vojvodini.

Pokrajinski  sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je istakao da je prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put se realizuje i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije.

Vuk Radojević je rekao da je od 2017. godine do danas izdvojeno ukupno  dve stotine jedanaest miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije. Sa takvom podrškom će se, kako je naglasio, nastaviti  i u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here