Održana osnivačka Skupština GO udruženja – Koreni

0
355

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je osnivačka Skupština gradskog odbora Udruženja matice, dijaspore,Srba u region i prijatelja Srbije – Koreni.

Osnivačka Skupština gradskog odbora Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije – Koreni, održana je u Baroknoj sali Gradske kuće i sadržala je ukupno 4 tačke dnevnog reda a neke od njih bile su upoznavanje sa statutom i platformom udruženja kao i izbor predsednika Gradskog odbora Zrenjanin. Milan Gutić, predsednik IO udruženja Koreni rekao je nešto više o osnivačkoj Skupštini.

Za predsednika Gradskog odbora u Zrenjaninu izabran je Borislav Umićević.

U ime grada Zrenjanina Skupštini je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao da će grad sarađivati sa novonastalim udruženjem Koreni jer veliki broj naših sugrađana živi u dijaspori.

Šta u ovom trenutku može da se učini i u kom su statusu matica i dijaspora rekao je Branislav Blažič, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine.

O odnosu matice i dijaspore govorio je i Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Udruženje Koreni predstavlja udruženje matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srbije, formirano je pre 4 meseca a platforma rada biće privreda, ekonomija, kultura, nauka, obrazovanje, vera i tradicija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here