Tatjana Olujić: Publika na ovim prostorima dugo nije odgajana za umetničke muzičke sadržaje

0
339

Violinistkinja Tatjana Olujić je izjavila da je za umetničko-muzićke programe na našim televizijama potrebna publika, koja na žalost na ovim prostorima dugo nije odgajana za umetničke muzičke sadržaje.

Muzika je segment umetnosti koji je prošao kroz mnoštvo faza u našoj zemlji.  Poslednjih godina primetan je pad kvaliteta na muzičkoj sceni , a u prvi plan izbila je muzika koja je osvojila muzički ukus mladih. Međutim u tom izrazu muzika više nije u prvom planu. Pažnja se pridaje scenskim efektima, izgledu izvođača, a manje tekstu pesama i samoj kompoziciji. Našu čuvenu violinistkunju i profesora Fakulteta muzičke umetnosti Tatjanu Olujić smo pitali kako se mogu promovisati kvalitetna ozbiljna muzika i umetnički sadržaji koji su zanemareni u programima domaćih tv i radio stanica.

Po mišljenju poznavalaca muzičkog stvaralaštva, kod nas se najmanje sluša umetnička muzika iako su na sceni zastupljeni svi muzički žanrovi . Najmanji procenat sklonosti mladih je prema umetničkoj muzici. Prema jednom istraživanju  svega oko četiri posto mladih sluša neku vrstu muzike koja nije turbo folk,pop ili rok muzika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here