Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

0
192

Crveni krst Zrenjanin je obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Tom prilikom je upriličeno predavanje u sali za fizičko vaspitanje Zrenjaninske gimnazije.

Evropska komisija je 2007. godine proglasila 18. oktobar za Dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se u svim zemljama članicama EU organizuju aktivnosti na nacionalnom nivou kojima se želi skrenuti pažnja javnosti na opasnosti i posledice trgovine ljudima. Ovi događaji su od velikog značaja za javnost jer ih informišu o jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava. U sali za fizičko vaspitanje Zrenjaninske gimnazije  predavanje su realizovali volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i predstavnici MUP Republike Srbije, Policije uprave Zrenjanin, odsek OKP i Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu. Jelena Domjeskov, stručni saradnik Crvenog Krsta Zrenjanin je istakla da je osnovni cilj njihovih aktivnosti preventivno delovanje kao i širenje svesti i znanja o ovoj temi.

U Republici Srbiji se ovaj datum obeležava kao i u drugim zemljama Evrope na raznim konferencijama kao i drugim relevantnim aktivnostima. U našem gradu volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su oformili informativni punkt u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here