Mihajlo Ulemek: Tenku nije mesto ispred sportskog objekta

0
280

Nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek je izjavio da tenk ispred stadiona Rajko Mitić nema veze sa sportom i da tenku nije mesto ispred sportskog objekta.

U vreme dok su fudbaleri crveno-belih trenirali pripremajući se za meč protiv ekipe Jang Bojs u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ispred stadiona Rajko Mitić postavljen je novi eksponat- tenk. Nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde Mihajla Ulemeka smo pitali kakav je njegov komentar na postavljanje tenka ispred severne tribine beogradskog stadiona.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je povodom postavljanja tenka rekao da je to vojno vozilo zapravo – maketa i da nema opasnosti. Prema navodima ljudi bliskih beogradskom fudbalskom klubu, tenk je prošao sve kontrole i bezbednosne provere, a reč je o rashodovanom tenku za koji ne postoji nikakvo zakonsko ograničenje da stoji ispred stadiona. UEFA je posle konsultacija sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda i nadležnim organima u Srbiji, saopštila da postavljanje starog rashodovanog tenka ispred stadiona „Rajko Mitić“ nema političku konotaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here