Đaci OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata učestvovali u kreativnoj radionici

0
192

Đaci OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata učestvovali su u kreativnoj radionici koju je vodila nastavnica slovačkog jezika Adela Obšustova.

Učenici viših razreda beloblatske škole imaju mogućnost da izaberu, kao izborni predmet, jedan od maternjih jezika na kom su imali nastavu u prvom ciklusu svog školovanja. To je značajno u segmentu očuvanja jezičke kompetencije, ali i kao vid negovanja kulture, običaja i tradicije ove multietničke zajednice. S obzirom da smo okruženi izuzetnim jesenjim bojama, tako su i časovi u ovom kalendarskom periodu bili posvećeni upravo tom vizuelnom efektu. A da bi to obradila na najkorisniji edukativni način, tekstualno i vizuelno, nastavnica slovačkog jezika, Adela Obšustova, zajedno sa svojim đacima iznedrila je jedan izuzetan par panoa. Dečaka i devojčicu, Jesenku i Jasena, obučene u pravo jesenje odelo.

Od svih naših prelepih  biljaka, koje nas okružju i koje nam daju plodove i dobar vazduh, uzeli su sav potreban materijal za “krojenje” odela. S puno  mašte i velikom upornošću nastao je jedan lep par. Odeveni u sve boje i materijale oni će krasiti prostor školske  biblioteke. Kao ukras i kreativno-metodički rezultat obrade jedne lepe teme i priče. Priče o drugarstvu i prirodi, koja nas okružuje i sa kojom smo tesno povezani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here