Završena vojna vežba „Slovenski štit 2019“

0
166

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je na ceremoniji dodele medalja kojom je završena zajednička taktička vežba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“, rekao da će združena vežba „Slovenski štit“ postati tradicionalna i u narednom vremenu.

Prema Vulinovim rečima  naziv  vežbe „Slovenski štit“ govori o našoj bliskosti, govori o zajedničkom poreklu, govori o zajedničkim vrednostima. Ali više od našeg zajedničkog porekla, više od naše zajedničke prošlosti, nas vezuje zajednička budućnost, nas vezuje čvrsto opredeljenje da branimo svoju slobodu.

Rukovodilac vežbe „Slovenski štit 2019“ komandant 250. raketne brigade, brigadni general Tiosav Janković je istakao da se u danu kada se završava zajednička vežba, može konstatovati da su svi ciljevi ispunjeni i zadaci izvršeni.

Obraćajući se učesnicima vežbe, zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Jurij Grehov, je  istakao da je ovo važan dan za pripadnike Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, jer je uspešno završena prva zajednička vežba PVO snaga na teritoriji Srbije. On je učesnicima i rukovodstvu poželeo sreću, zdravlje i bezbedan povratak u svoju zemlju pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije.

Za izuzetne rezultate postignute na združenoj taktičkoj vežbi „Slovenski štit 2019“, pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije, ministar Vulin je  dodelio Vojne spomen medalje za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije.

Na ceremoniji na batajničkom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, su uručena i odlikovanja i zahvalnice na osnovu naredbe ministra odbrane Ruske Federacije za zasluge u zajedničkoj taktičkoj vežbi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here