Predsednik Vučić razgovarao sa Metjuom Palmerom

0
83

Predsednik Aleksandar Vučić je posle razgovora sa Metjuom Palmerom izjavio da veruje da ćemo po pitanju Kosova i Metohije uskoro, za dva ili tri meseca, imati stvorene uslove za nastavak dijaloga od kojeg očekujemo da vodi kompromisnom rešenju.

On je izrazio zadovoljstvo što je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan, Palmerom, razmotrio sva sporna pitanja, jer smo kao zemlja odlučni da pronalazimo rešenja koja bi omogućila bolje bilateralne odnose Srbije i SAD i konstruktivan pristup.

Predsednik Srbije je posebno zahvalio Palmeru na tome što je na svoj rever okačio Natalijinu ramondu, podsećajući da je pradeda njegove supruge bio na Solunskom frontu, a ovaj čin svedoči o savezništvu u Prvom svetskom ratu i svemu onom što smo zajedno dobro radili.

Aleksandar Vučić je istakao da  SAD podržavaju inicijativu za saradnjom između balkanskih zemalja. Trenutno se, prema predsednikovim rečima, sa premijerima Severne Makedonije i Albanije usaglašavaju detalji sastanka koji se uskoro očekuje u Ohridu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here