Održana šesta sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga

0
171

U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga održana je šesta sednica Saveta u tekućoj godini.

Šesta sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u tekućoj godini obuhvatila je teme kao što su: izgradnja novih vrtića, uvođenje jednosmenskog rada u školama kao i teme vezane za reformu i jačanje inspekcijskih službi o čemi je nešto više rekla Snežana Vučurević, načelnica okruga.

Početak nove školske godine obeležio je i pilot-projekat obogaćenog jednosmenskog rada. Ovakav koncept omogućiće sadržajniji boravak u školi, od kojeg će koristi imati đaci, roditelji i prosvetni radnici. 203 škole u Srbiji su uključene u ovaj projekat od toga 26 škola sa teritorije Banata i 7 škola sa teritorije Srednjeg Banata istakla je Snežana Oluški Vlačić, načelnica školske uprave. Snežana Oluški Vlačić govorila je i o značaju projekta.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je pre nekoliko godina otvoren potpuno nov objekat Predškolske ustanove, vrtić Alisa u zemlji čuda, a grad intenzivno radi i na obnovi postojećih. Prema rečima gradonačelnika, završava se izgradnja vrtića na Putnikovu a u narednom periodu očekuje se i otvaranje vrtića na Bagljašu. Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom najavio i da će u narednom periodu dežurati jedan vrtić koji će čuvati decu do 23h i vikendom, što do sada nije bio slučaj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here