Otvorena izložba Foto kluba CD13

0
129

U Kulturnom centru Zrenjanina u izložbenom salonu otvorena je izložba Foto kluba CD13-„Zrenjaninska fotograska scena 2019’’.

U Kulturnom centru otvorena je sedma po redu godišnja izložba. Izložbi je predhodio konkurs na koji je pristiglo 209 fotografija od 29 autora. Konkurs je otvorenog tipa i tema izložbe je slobodna. Dodeljene su po 3 nagrade za kolor sekciju i monohromatsku kao i  3 pohvale za obe kategorije. Član žirija kao i selektor ove izložbene celine ovogodišnjeg konkursa Dušan Živkić, odgovorio je na pitanje koji su osnovni kriterijumi žiriranja na osnovu kojih je odabrao najuspešnije radove.

Takođe, član žirija je najavio i neke buduće aktivnosti saveza koje možemo očekivati u narednoj godini.

Dobitnik nagrade, Vladeta Milojević je istakao na koji način je napravio svoju fotografiju kao i to kog je tipa fotografija.

Tibor Arva, dobitnik jedne od nagrada na ovogodišnjem konkursu Foto kluba CD13, govorio je koja je tema izložbe kao i nešto o svom izložbenom radu:

Proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa, fotografija i autora upriličeno je u sklopu otvaranja. Postavka će trajati od 1. do 14. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here