Predsednik Vučić se sastao sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Bramercom

0
112

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom.

Vučić je sa Bramercom razgovarao o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, o postupcima koji se pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i o pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

Predsednik Vučić je istakao da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove dobra, kao i da će Srbija uprkos neslaganju oko nekih pitanja nastaviti da jača saradnju sa Tužilaštvom Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Predsednik Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine.

Glavni tužilac Serž Bramerc je izrazio nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here