Održana promocija knjiga autorke Ljiljane Lukić

0
248

U Bijeljini je sve u znaku kulturne manifestacije Višnjićevi dani. Ovim povodom u Narodnoj biblioteci Filip Višnjić sinoć je održana promocija knjiga “Put u nedogled” i “Biser na dnu mora” autorke Ljiljane Lukić.

Bijeljinska književnica i književni kritičar Ljiljana Lukić predstavila je bijeljinskoj čitalačkoj publici svoj sedmi roman „Biser na dnu mora“,kojim je zaokružena saga o porodici Zlatonosivić, plemićkoj vladarskoj porodici iz srednjovijekovnog grada Zvornika. Autorka kaže da je upravo ovaj roman, u kojem je opisala i put svile, posvetila svom sinu. Roman Biser na dnu mora završava se dolaskom Jerine, istorijski negativne ličnosti.

Saga o Zlatonosovićima otvorena je romanom „Jelena Zlatonosović“, koji je ubrzo doživio i svoje drugo izdanje, da bi bila nastavljena romanima „Doktor Nikolo“i „Zvijezda padalica“. 2016. objavljen je i roman „U traganju za ocem“, a nakon toga i roman „Sveta Gora – u nebo zagledan“, da bi prošle godine svjetlo dana ugledao „Put u nedogled“ koji je promovisan publici u Narodnoj biblioteci Filip Višnjić. Roman otkriva kaže autorka i kakva je bila naša srednjovjekovna medicina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here