Marko Jakšić o porukama specijanog izaslanika SAD za Kosovo Grenela

0
146

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i MetohijeOtadžbinaMarko Jakšić je ocenio da se može reći da je specijani izaslanik SAD za Kosovo Grenel došao u Srbiju sa nemerom da podseti državno rukovodstvo na obećanje koje je dato Zapadu pre nekoliko godina.

Šta je Ričard Grenel,specijalni izaslanik SAD-a za Kosovo poručio srpskim vlastima o rešavanju kosovskog problema je pitanje koje i dalje ostaje bez odgovora.Prema komentarima koji se mogu čuti, radi se o sasvim drugačijem pristupu u odnosu na dosadašnju politiku ‚‚mekog pritiska’’ koju je vodila Evropska unija. Kako Srbi na Kosovu i Metohiji komentarišu sastanak Vučića i Grenela,glasilo je pitanje koje smo uputili  članu Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marku Jakšiću.

Ričard Grenel i njegovi saradnici nisu davali izjave za medije  ni posle sastanka sa Tačijem u Prištini, a u saopštenju nakon sastanaka u Beogradu je navedeno da je Aleksandar Vučić upoznao Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu.On je tom prilikom naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa dijalogom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here