Miodrag Mokan o razlogu zatvaranja Omladinskog parka na Zlatiboru

0
192

Predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan je rekao da je stvarni razlog zatvaranja Omladinskog parka na Zlatiboru bila poseta tadašnjeg američkog ambasadora Skota kao i albanskog ambasadora selu Gostilje na Zlatiboru.

Tokom prošle godine jedna od tema koja je izazvala pažnju javnosti,  bio je Omladinski kamp na Zlatiboru. Koliko je poznato,  u kamp je upala policija  i zabranila aktivnost unutar objekta za decu i omladinu. Takvi kampovi su nešto normalno, kako u Rusiji tako i u Sjedinjenim Američkim Državama. Šta je  bio stvarni motiv vlasti za zabrani kamp, glasilo je pitanje koje smo uputili predsedniku Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodragu Mokanu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je  zbog,kako je navedeno ‚‚ moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti‚‚  dao  nalog da se hitno raspusti Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018, koji je trebalo da traje desetak dana. Obuka u zlatiborskom kampu okončana je dva dana pre predviđenog roka, a prema rečima instruktora sa mladima se radilo na razvoju sportskih veština, snage uma, prevazilaženju teškoća, usvajanju zdravog načina života kao i na solidarnosti i uzajamnoj pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here