Marko Jakšić: Upad kosovskog ROSU-a na sever pokrajine još jedan dokaz loše politike

0
100

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marko Jakšić je izjavio da je oktobarski upad kosovskog ROSU-a na sever pokrajine još jedan dokaz loše politike koja je vođena od strane srpskih vlasti poslednjih godina.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je srpska policija imala saznanja da će ROSU  sprovesti akciju na severu Kosova. On je rekao da je ulazak ROSU sredinom oktobra na sever Kosova, suprotan propisima i rezolucijama i da predstavlja još jedan slučaj zastrašivanja Srba. Kako komentariše izjavu direktora Policije i da li je u pitanju klasično zastrašivanje Srba ili se radi o nečem drugom, glasilo je pitanje koje smo postavili članu predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marku Jakšiću.

Poslednja akcija kosovskih snaga je sprovedena na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio i punu borbenu gotovost Vojske. Tom prilikom uhapšeno je dvadeset troje Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here