Predsednik Vučić uputio čestitku predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen

0
97

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitku predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejiju, kao i drugim evropskim komesarima.

U čestitki je navedeno: „Čestitam vam na poverenju koje su vam ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život.

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i, kao zemlja kandidat, uvek će biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji. Zato se nadam da ćete naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom vašeg mandata, uz vašu podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju ćete rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije.

U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona’’-navedeno je na kraju čestitke predsednika Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here