Predsednik Vučić uputio čestitku Šarlu Mišelu

0
98

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitku Šarlu Mišelu, koji je preuzeo dužnost predsednika Evropskog saveta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitku Šarlu Mišelu, koji je preuzeo dužnost predsednika Evropskog saveta. U čestitki je navedeno : „Čestitam Vam stupanje na dužnost predsednika Evropskog saveta i želim Vam mnogo uspeha u radu. Vaš izbor svedoči o poverenju zemalja članica da ćete Vašim bogatim političkim iskustvom znati da odgovorite na izazove sa kojima se Evropska unija suočava i da branite njene interese. Istinski se nadam da ćete i na novoj dužnosti pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja Kosova i Metohije, kakvo ste imali kao premijer Belgije.

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj da, poštujući zajedničke evropske vrednosti, marljivo radimo na tome da naša zemlja bude uređena i uspešna.

U Srbiji ćete uvek imati pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer čvrsto verujemo da je politika saradnje jedini način za ekonomski i svaki drugi napredak regiona“, navedeno je u čestitki predsednika Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here