Demanti MUP-a Srbije o kontroli sađenja konoplje

0
243

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević je saopštio da je potpuno netačno da je MUP dužan da nakon dobijanja dozvole za uzgajanje konoplje izađe na teren i utvrdi šta je posađeno na poljoprivrednim gazdinstvima.

On je, povodom pronalaska velike količine droge na poljoprivrednom dobru Jovanjica u Staroj Pazovi, objasnio da je za izdavanje dozvole za uzgajanje konoplje i nadzor procesa uzgajanja nadležno Ministarstvo poljoprivrede.To je jasno definisano Zakonom o psihoaktivnim supstancama i Pravilnikom o uslovima za gajenje konoplje.

MUP postupa u slučajevima kada ima prijavu od nadležnog Ministarstva da su uočene okolnosti koje ukazuju na mogućnost da su konoplja ili delovi konoplje upotrebljeni za nedozvoljenu proizvodnju ili naravno kada ima operativna saznanja.

Policija je nedavno na poljoptivrednom dobru Jovanjica pronašla ogromne količine sušene i sirove marihuane nakon čega su pojedini opozicioni političari postavili pitanje zbog čega je ta informacija objavljena tek posle desetak dana i da li su se te aktivnosti odvijale uz znanje ljudi iz vrha vlasti i policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here