Predsednik Vučić razgovorao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju

0
86

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju da nije optimista kada je reč o postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine.

Predsednik je potom, informisao Vladimira Putina da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj naše zemlje i što će uticati na bolju budućnost građana. Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Aleksandar Vučić je rekao da mu je drago da se ponovo susreću i zahvalio je na vremenu koje je ruski predsednik izdvojio sa ovaj susret, što je za njega lično velika čast.

Predsednik Srbije je još jednom zahvalio Putinu na stalnoj podršci koju pruža Srbiji na očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa. On je dodao da će se o problemima između Beograda i Prištine, razgovarati kako bi se došlo do prihvatljivog rešenja.

Predsednik je ukazao da je ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja, te da robna razmena kontinuirano raste. Aleksandar Vučić je podsetio da se u Srbiji sprovode projekti sa RŽD-om, te je pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera. Posebno je zahvalio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu na uspešnoj saradnji u oblasti infrastrukture.

Aleksandar Vučić je podsetio na Putinovu posetu Beogradu s početka godine, koje se sa zadovoljstvom sećaju građani Srbije, i pozvao je ruskog predsednika da dođe ponovo u Srbiju.

Predsednik Srbije je ruskom predsedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar Srpske pravoslavne crkve lično uputio.

Teme razgovora između srpskog i ruskog predsednika su bile energetika,kao i ekonomija uopšte, jer su za Srbiju od ključnog značaja bilateralna saradnja sa Rusijom i unapređenje trgovinske razmene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here