U Zrenjaninu obeležen Dan vojnih veterana polaganjem venaca i svečanom akademijom

0
191

U Zrenjaninu je Dan vojnih veterana obeležen polaganjem venaca na spomen obeležje poginulima u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine i svečanom akademojom u Baroknoj sali gradske kuće. Veteranima, učesnicima rata uručena su priznanja.

Dan vojnih veterana, koji je u Srbiji ustanovljen 2015. godine, obeležen je u našem gradu polaganjem venaca na spomen-obeleje poginulim sa teritorije Grada Zrenjanina u ratnim sukobima na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991.-1999 i svečanom akademijom koja je održana u Baroknoj sali Gradske kuće. Vence na spomen obeležje položili su predstavnici zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije, Grada Zrenjanina, Srednjebanatskog upravnog okruga, organizacije ratnih vojnih invalida i vojnih penzionera, udruženja ratnih dobrovoljaca oslobodilačkih ratova od 1912. do 1918., njihovih potomaka i poštovalaca i porodica poginulih. Tokom obraćanja na svečanoj akademiji komandant Komande za razvoj Banatske brigade potpukovnik Aleksandar Dedić, istakao je da je naša obaveza da pamtimo i da se sećamo svih poginulih u oslobodilačkim ratovima Srbije.

U sklopu akademije upriličen je i nastup učenice muzičke škole ,,Josif Marinković’’ Marije Aleksić koja je otpevala pesmu ,,Kreće se lađa francuska’’ a nakon toga uprilična je dodela vojne spomenice Ministarstva odbrane Republike Srbije povodom 20. godišnjice odbrane otadžbine od NATO agresije. Zahvalnice je uručio potpukovnik Aleksandar Dedić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here