Željko Bodrožić ocenio da državne institucije i dalje ne uzimaju u zaštitu novinare

0
120

Predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić je ocenio da državne institucije i dalje ne uzimaju u zaštitu novinare, pa je i to dokaz da kod nas sistem ne funkcioniše.

Nezavisno udruženje novinara Srbije je izrazilo duboku zabrinutost ‚‚zbog svakodnevne kampanje protiv pojedinih redakcija i ćutanja nadležnih institucija – policije, tužilaštva, Ministarstva informisanja i Vlade.‚‚ Zašto nadležni ćute  i da li se to ćutanje može vratiti institucijama kao bumerang,pitali smo predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željka Bodrožića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije  je nedavno podsetilo ‚‚da se najviši nosioci javnih funkcija u vlasti do sada nisu oglašavali kako bi ne samo osudili već i zaustavili učestalo zastrašivanje novinara i redakcija malobrojnih nezavisnih medija. Prema oceni ovog udruženja , ‚‚najviši državni funkcioneri i prorežimski tabloidi svojim diskriminatornim i uvredljivim izjavama i spekulacijama direktno inspirišu i ohrabruju neprijateljsku atmosferu prema kritičkom, nepristrasnom i objektivnom novinarstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here