Srpska radikalna stranka podržava povratak Krima i Sevastopolja u sastav Rusije

0
170

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj je izjavio da Srpska radikalna stranka podržava povratak Krima i Sevastopolja u sastav Rusije, navodeći da je ta oblast stara ruska zemlja.

On je posle sastanka sa članovima delegacije iz Ruske Federacije i Republike Krim izjavio da Srpska radikalna stranka smatra da će Krim zauvek i ostati ruski.

Zamenik predsednika Saveta ministara Republike Krim Georgij Muradov je rekao da je zajednički zaključak razgovora sa predstavnicima Srpske radikalne stranke da je Kosovo Srbija, a Krim Rusija.

On je rekao da sa rukovodstvom Srpske radikalne stranke predstavnici Republike Krim imaju slične poglede na međunarodnu sitauciju i slične zaključke da javnost i političari u Evropi treba da se uključe u pokret za uspostavljanje mira. Muradov  je dodao da je delegacija Republike Krim doputovala u Beograd na konferenciju pod nazivom Beogradski dijalog, koja je, po njegovim rečima, usmerena na uspostavljanje konstruktivnih odnosa sa Rusijom i na priznanje volje stanovnika Krima za prisajedinjenje Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here