Predsednik Vučić se sastao sa delegacijom finske kompanije Nokia

0
61
Beograd, 9. decembra 2019.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (2D) sastao se danas sa delegacijom finske kompanije Nokija, kojupredvodi Miko Lavanti (2L). PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom finske kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom finske kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju. Predsednik Vučić je istakao da Srbija planira da nastavi saradnju sa kompanijom Nokia, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema. On je dodao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija sa kompanijom Nokia, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokia, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko sto hiljada ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i u Sjedinjenim Američkim Državama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here