Na prostoru MZ Dositej Obradović organizovana akcija sadnje drveća

0
273

Na prostoru MZ „Dositej Obradović“ organizovana je akcija sadnje drveća. Posađeno je 50 sadnica na prostoru oko mesne zajednice, na lesnini i u naselju Ruža Šulman

Na prostoru mesne zajednice „Dositej Obradović“ organizovana je akcija sadnje drveća u kojoj su učestvovali predstavnici ove mesne zajednice, grada Zrenjanina i Zelene stranke, ali i učenici Osnovne škole „2. oktobar“. Ispred grada Zrenjanina prisutan je bio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je rekao da je veoma značajno što su upravo deca uzela učešće u ovoj akciji i da je u razgovoru sa njihovom nastavnicom postignut dogovor o organizovanju ekoloških sekcija i radionica pri ekološkom pokretu i mesnoj zajednici „Dositej Obradović“ jer je želja da pre svega mladi učestvuju u ozelenjavanju, a kasnije i održavanju posađenog drveća.

Sadnja drveća je bila preko potrebna ne samo zbog velikog stepena aerozagađenja nego i zbog toga što na ovom prostoru boravi mnogo dece. Učešće dece  u ozelenjavanju je takođe veoma značajno jer se kod njih mora razvijati ekološka svest i značaj očuvanja prirode.

Pokrajina je donirala 1800 sadnica crnog bora, breze i hrasta. Sadiće se i u gradskim i u seoskim mesnim zajednicama, a sadnju će vršiti i pčelari i dobrovoljna vatrogasna društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here