Dodela subvencija kompaniji ESB Pelets iz Tutina

0
203

Vlada Srbije dodeliće kompaniji ESB Pelets iz Tutina, u vlasništvu švajcarske firme Sonar Investors, osam hiljada šest stotina evra po radnom mestu za zapošljavanje pedeset novih radnika.

Prema ugovoru o dodeli sredstava, koji je objavljen početkom decembra, ESB će dobiti ukupno četiri stotine trideset hiljada evra u dve tranše 2020. i 2021. godine.

Kompanija se obavezala da uloži  million devet stotina šezdeset hiljada evra u okviru investicionog projekta i zaposli pedeset novih radnika do kraja 2020. godine.

Najmanje dvadeset pet odsto novca koji ova kompanija treba da investira mora poticati iz sopstvenih sredstava, odnosno sredstava koja ne sadrže nikakvu državnu pomoć.

ESB Pelets proizvodi rezanu građu i pelet, a njihova glavna tržišta su uglavnom zemlje Evropske unije, navedeno je u ugovoru između te kompanije i Ministarstva privrede Srbije.

Prema bilansu dostavljenom Agenciji za privredne registre, ova kompanija je u 2018. godini ostvarila poslovni prihod od skoro pedeset četiri miliona dinara i neto dobitak od četiri koma pet miliona.

ESB Pelets je tokom dvanaest meseci pre podnošenja prijave za dodelu subvencije zapošljavao najviše dvadeset dva zaposlena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here