Krajem ove nedelje počinje sadnja 7000 sadnica u seoskim mesnim zajednicama

0
116

U multimedijalnoj sali gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak sadnje 7000 sadnica bagrema, topole i bresta na teritoriji 15 mesnih zajednica.

Prošle godine na teritoriji grada posađeno je preko 10 000 novih sadnica, a krajem godine pokrajina je obezbedila 1700 sadnica za sadnju u gradskim mesnim zajednicama u cilju ozelenjavanja grada u okviru projekta „Nedelja za zeleniju Vojvodinu“. Grad je sada obezbedio 7000 sadnica kojima će se izvršiti pošumljavanje teritorija 15 seoskih mesnih zajednica. Sadnja počinjem krajem ove i početkom sledeće nedelje, a u nju će ovoga puta biti uključena i dobrovoljna vatrogasna društva, lovačka društva, pčelari, saveti mesnih zajednica, udruženja građana i sami stanovnici mesnih zajednica uz podršku JKP „Čistoća i zelenilo“.

Tokom proleća se beleži slab razvoj pčelinjih zajednica zbog malog broja medonosnih biljaka pa je značaj sadnje drveća, pogotovo bagrema, za pčelare veoma velik, rekao je predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo.

Na konkurs za raspodelu sadnica od 22 seoske mesne zajednice javilo se 15. Sadnice će se saditi u vidu šume ili vetrozaštitnog pojasa, u zavisnosti od potreba sela.

Najviše sadnica dobiće Orlovat, Tomaševac i Lukićevo, oko 1000, potom slede Melenci, Perlez, Banatski Despotovac, Botoš i Stajićevo sa oko 500 sadnica i Lazarevo, Aradac, Čenta, Orlovat, Klek, Lukino selo i Knićanin u kojima će biti posađeno između 100 i 300 sadnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here