Dušan Petričić o pokretanju istrage protiv poruke koju je Vesna Pešić objavila na Tviteru

0
194

Karikaturista Dušan Petričić je izjavio da je pokretanje istrage protiv poruke koju je Vesna Pešić objavila na Tviteru predstavlja još jedan pokušaj vlasti da skrene pažnju sa mnogo ozbiljnijih problema.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter. Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti. Kako komentariše najavu Tužilaštva, bilo je pitanje koje smo uputili karikaturisti Dušanu Petričiću.

Vesna Pešić je izjavila da je sada gore stanje nego u veme predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i da joj on nikada nije pravio problem u vezi sa njenim mišljenjem, a da danas na svim televizijama postoji kampanja o njenom tvitu. Pešić je navela da je cela situacija toliko apsurdna, da jednostavno ne želi da se pravda, pogotovo zato što svako ko je poznaje zna da je antiratna aktivistkinja i da ne bi nikoga ugrožavala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here