Pristigle mašine za pakovanje meda

0
678

U Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara Saveza pčelarskih organizacija Srbije “Naš med” u Rači  je stigla najsavremenija procesna oprema za obradu meda.

Oprema će se instalirati od 3. do 10. februara, a od 15. februara u Pogon ulaze radnici, da se obuče i pripreme Pogon za početak rada krajem marta.  Pristigla oprema stigla je iz Slovenije, od firme “Ipros”. Isporukom opreme zaokružena je cela procesna oprema za početak rada Pogona na veliko.

Do sada je u gradnju i opremanje Pogona uloženo milion četiri stotine hiljada evra. Za nabavku preostale opreme kojom bi se zaokružio proces i stvorili uslovi da Pogon počne da pakuje med i u mala pakovanja, što obezbeđuje najbolju cenu meda na tržištu, nedostaje  četiri stotine sedamdeset hiljada evra. Ovih dana, kako je navodeno u saopštenju Saveza pčelarskih organizacija Srbije izabrani su i radnici za Pogon, komercijalista, tehnolog i dva radnika.

Savez pčelarskih organizacija apeluje na pčelare da se odazovu pozivu i uplate donaciju od sto dvadeset dinara po košnici koju poseduju, kako bi Pogon što pre, do kraja opremili i kako bi počeo da pakuje med na malo na automatskoj mašini kapaciteta dve tone na sat. Ova mašina pakuje med u tegle svih oblika i veličina od četrdeset grama do jednog kg i automatski ih stavlja u kutije. Apel za uplatu donacije iz SPOS-a vide kao način da se pčelari zajedniči stvore sigurnu budućnost, a kako je navedeno i oni koji nikad neće predati med Pogonu imaće koristi od njega s obzirom na to da će Pogon kreirati realnu, to jest tržišnu cenu meda u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here