Otvorena izložba „Za mene nije postojao drugačiji izbor“

0
353

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba pod nazivom ,,Za mene nije postojao drugačiji izbor’’ koja je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu.

Izložba pod nazivom ,,Za mene nije postojao drugačiji izbor’’ posvećena je švedskom diplomati Raulu Valenbergu koji je spasao više hiljada Jevreja u Budimpešti u toku Drugog svetskog rata. Predstavlja deo projekta ,,Raul Valenberg – Budi nosilac promene’’ a o tome je nešto više rekla Aleksandra Stamenković, koordinator projekta.

Kulturni centar Zrenjanina u okviru svojih programskih aktivnosti uspostavlja saradnju i sa ambasadama drugih zemalja. Ovoga puta u pitanju je ambasada Švedske a o tome je govorio direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković.

U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture među kojima je i Kulturni centar kao i OŠ Sveti Sava iz Žitišta. Vesna Olujić, nastavnica likovne kulture, istakla je na koji način su učenici pomenute škole uključeni u projekat.

Izložbu posvećenu Raulu Valenbergu otvorio je zamenik šefa misije Ambasade Švedske Joakim Vern koji se takođe uspešno bavi i mladima i kulturom.

Izložba u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena do 5.februara a sadrži celine koje su vezane za život i delo Raula Valenberga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here