Prof dr Tatjana Milivojević o domaćim medijima

0
524

Prof.dr Tatjana Milivojević je ocenila da u domaćim medijima ima previše prekršaja zakona i etičkih normi ponašanja, pa kada su u pitanju i deca.

Velika bura u javnosti se nedavno podigla oko objavljivanja detalja sa saslušanja silovatelja iz Niša. Tabloidi koji su objavili detalje su naišli na oštru osudu javnosti ,a Ministarstvo kulture je saopštilo da je naknadno izvinjenje pojedinih tabloida ‚‚bilo neiskreno, lažno i licemerno‚‚ Koliko se danas u Srbiji poštuju civilizacijske društvene norme ponašanja kada su u pitanju deca, pitali smo psihoterapeuta prof.dr Tatjanu Milivojević.

Poverenik za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović je ukazao da u velikom broju medijskih izveštaja o otmici devojčice iz Niša nije vođeno računa o poštovanju prava na njenu i privatnost njene porodice. Izveštavanje o ovom slučaju ukazuje na to da mediji više vode računa o povećanju svog tiraža i gledanosti, nego o zaštiti privatnosti dvanaestogodišnje devojčice u osetljivom trenutku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here