Branka Stamenković o dosadašnjim razgovorima vlasti i opozicije oko izbornih uslova

0
189

Članica predsedništva Pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković je izjavila da ukoliko prava opozicija bude sprovela bojkot izbora tada će u zemlji postojati i nelegitimni parlament.

Pokret Dosta je bilo je svojevremeno ocenio da su “razgovori EU, vlasti i lažne opozicije nastavak urušavanja suvereniteta Srbije”. Prema oceni Pokreta, činjenica da EU parlamentarci praktično privode političke subjekte na razgovore u najvišem organu vlasti u zemlji, što predstavlja urušavanje suvereniteta Srbije i svedoči o podaničkom mentalitetu vlasti i poželjne opozicije. Članicu Predsedništva Pokreta Dosta je bilo Branku Stamenković smo pitali kako Pokret ocenjuje dosadašnje razgovore vlasti i opozicije oko izbornih uslova.

Najbolji način da vlast i EU izbegnu bojkot republičkih izbora je, kako je saopštio Pokret, da se obezbede pošteni uslovi za izbore: fer pristup medijima, sređivanje biračkog spiska, obezbeđivanje kamera koje će snimati biračke kutije i brojanje glasova kao i uvid u kompletan birački materijal nakon izbora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here