Predsednik Vučić primio ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča

0
102

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča, koji mu je preneo pozdrave i uručio čestitku predsednika Redžepa Erdogana povodom Dana državnosti.

U čestitki je navedeno:”Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinelo tom uspehu. Najiskrenija mi je želja da se auto-put Sarajevo-Beograd, kao projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije smo temelje postavili tokom moje posete Srbiji 7. i 8. oktobra prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku. Želeo bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sednice Visokog saveta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije”, navedeno je u čestitki predsednika Erdogana.

Predsednik Vučić je, zahvaljujući na pismu, rekao je da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku saradnju, zasnovane na međusobnom razumevanju i poverenju. On je naglasio da su dobri srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona. Ambasador Bilgič je ocenio da su srpsko-turski odnosi na najvišem nivou u istoriji, upravo zahvaljujući dvojici predsednika.

Predsednik Vučić i ambasador Bilgič su konstatovali da zajednički projekti i ekonomska saradnja dobro napreduju i izrazili očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dve zemlje iskoristiti sve mogućnosti za saradnju.

Ambasador Bilgič je predsedniku Vučiću uručio i poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here