Ministar Mali prisustvovao manifestaciji “Sveti Trifun na Savskom vencu”

0
119

Ministar finansija Siniša Mali je prisustvovao proglašenju najboljih srpskih vina u okviru manifestacije “Sveti Trifun na Savskom vencu”, koji je prvi put organizovao Savez vinara i vinogradara Srbije.

Događaju su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, kao i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević. Mali je, podsetivši vinare na to da su na prethodnom susretu, krajem oktobra prošle godine, definisani prioriteti kako bi ova grana dobila pravi zamajac, istakao da je jedan od glavnih ciljeva bio upravo izrada strategije razvoja vinskog sektora u Republici Srbiji 2020–2030, koja će biti usvojena krajem februara.

Predsednik Saveza vinara i vinogradara Srbije Božidar Aleksandrović je  rekao da je na strategiji razvoja vinskog sektora ceo tim strpljivo i sistematski radio čitavih sedam meseci. On je dodao da očekuje veliki pomak u promociji srpskih vina u narednom periodu, i ponovio da se država brine za vinare i da će uložiti veliki novac, tako da se na ovom planu očekuje mnogo uspeha.

Na kraju događaja dodeljena su i priznanja najboljim proizvođačima vina u osam različitih kategorija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here