15. februara je u Zrenjaninu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

0
129

U organizaciji NURDOR-a ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ prigodnim programom, a pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“ obeležen je 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

15.februara obeležava se Svetski dan dece obolele od raka, koji obeležava i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka. Ovo udruženje je godinama unazad uz pomoć prijatelja i donatora radilo na unapređenju pedijatrijske onkologije u Srbiji kroz ulaganja u opremanje hemato-onkoloških odeljenja.U protekloj godini, posebno kroz kampanju „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo preko 560. 000 ljudi i preko 60 donatora obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu. Upravo će ka ovom cilju otići i donacije prikupljene na ovogodišnjim tradicionalnim skupovima u organizaciji NURDOR-a na trgovima, gradskim ulicama i šetalištima u preko 30 gradova u Srbiji, kao što su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Užice, Subotica, Priboj, Knjaževac, Smederevo i drugi.

Zagrljeni u skladu sa ovogodišnjim sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“ Zrenjanici su tačno u 13 časova pustili dva balona u znak podrške onima koji su se izlečili, onima koji se leče od raka, ali i u znak sećanja na one koje je ta bitka odvela na neko lepše mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here