Održan sedmi po redu Festival domaće kobasice i rakije u Belom Blatu

0
269

U nedelju, 16.februara, održan je sedmi po redu Festival domaće kobasice i rakije u Belom Blatu.

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija “7. Beloblatska kobasicijada”, sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održana je u nedelju, 16. februara u Belom Blatu. Ove godine bio je prisutan rekordan broj posetilaca a u ponudi su se mogle naći sveže pečene kobasice, čvarci, džigerica sa belim lukom, tradicionalni beloblatski svinjski paprikaš, sarma, kiseli kupus, domaća rakiju, vino i raznovrsni domaći kolači. Otvaranje manifestacije bilo je upriličeno na centralnoj bini a prisutne je pozdravio predsednik Saveta MZ Belo Blato Miroslav Markuš.

Direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina istakao je da je manifestacija uvrštena u red gradskih manifestacija a pored toga značajna je i zbog razvoja ruralnog turizma.

Ove godine za najbolju kobasicu takmičio se 57 ekipa koje su imale zadatak da od dobijenih namirnica pripreme što bolju kobasicu. U razgovoru sa njima saznali smo da li se prvi put takmiče i kako im se dopada manifestacija.

Prvo mesto osvojila je ekipa “Farma” iz Bačkog Petrovca, drugo mesto “Mrgić” iz Perleza, dok je treće mesto pripalo ekipi “Frižider” iz Novog Sada. Pored takmičenja za najbolju kobasicu birala se i najbolja rakija, a bilo je prijavljeno skoro 200 uzoraka domaće rakije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here