Internacionalni banatski festival vina održaće se 6. marta u Zrenjaninu

0
259

6. marta u hali sportova Medison sa početkom u 11 časova biće održan Internacionalni banatski festival vina. U okviru ovog festivala biće organizovano i takmičenje „Najbolje vino Banata“

U multimedijalnoj sali gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Internacionalni banatski festival vina. O predstojećoj manifestaciji govorili su članovi organizacionog odbora festivala: Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Goran Marinković direktor Kulturnog centra Zrenjanina i Branislav Prohaska iz „Kluba vina“ koji je i koordinator takmičenja „Najbolje vino Banata“. Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina rekao je da je ovaj festival veoma značajan jer na našem prostoru ima mnogo vinogradara i vinara te da se nada da će i ova manifestacija postati manifestacija po kojoj je Zrenjanin prepoznatljiv kao što su to Dani piva.

Takmičenje „Najbolje vino Banata“ godinama je organizovano u Kulturnom centru Zrenjanina. Kapaciteti ovog prostora su premašeni pa će takmičenje ove godine biti održano u hali sportova „Medison“, ali Kulturni centar i dalje ostaje u organizaciji s obzirom da će se uzorci vina predavati upravo u ovoj ustanovi.

Internacionalni banatski festival vina ima festivalski deo koji obuhvata prodajne izložbe, degustacije, stručna predavanja i kulturno-umetnički program, ali i takmičarski deo koji je oličen u takmičenju pod nazivom „Najbolje vino Banata“.

Internacionalni banatski festival vina biće održan 6. marta u hali sportova „Medison“ sa početkom u 11 časova. Nakon kulturno–umetničkog programa slede stručna predavanja, a od 14:30 proglašenje pobednika takmičenja „Najbolje vino Banata“. Ulaznica koja košta 200 dinara podrazumeva nepovratnu degustacionu brendiranu vinsku čašu namenjenu javnoj degustaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here