Svetozar Radišić: U domaćoj politici se neprestano oseća prisustvo stranog faktora

0
533

Pukovnik u penziji Vojske Jugoslavije Svetozar Radišić je ocenio da se u domaćoj politici neprestano oseća prisustvo stranog faktora , a to se najbolje oseća šetnjama koje organizuju oni koji su organizovali i 5.oktobar.

Treći put u prethodnih mesec dana Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd se nalazi na meti pravosudnih organa. On je nedavno pozvan na suđenje povodom organizacije okupljanja u znak solidarnosti sa građanima Banjaluke i grupe “Pravda za Davida”, novčano je kažnjen zbog organizovanja protesta “Koliko vredi život u Srbiji”, a sada zato što je fotografisao predsedništvo čime je ’’ugrozio bezbednost predsednika.’’ Da li ovakvi postupci predstavljaju pritisak države na pojedine opozicione prvake, pitali smo pukovnika u penziji Vojske Jugoslavije Svetozara Radišića.

U saopštenju Inicijative Ne da(vi)mo Beograd je ocenjeno da je za najnoviji slučaj zanimljiv i zbog činjenice da je Inicijativa više puta policiji ukazivala da njihove aktiviste prate, a javne događaje i aktivnosti snimaju neidentifikovana lica. Kako je navedeno, ne samo da nikada nije bilo ovako hitre intervencije, kao što se desila kada su aktivisti bili na udaru, već je policija po pravilu odbijala da na javnim događajima reaguje na pritužbe Inicijative ne davimo Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here