Svoj turistički potencijal na sajmu turizma predstavili su Subotica i Palić

0
144

Turistička organizacija Subotice predstavila je na ovogodišnjem Sajmu turizma turistički potencijal ovog grada i Palićkog jezera preko brošura za aktivan vikend odmor i objedinjenu gastronomsku ponudu, uz raznovrsnu ponudu hotela, restorana, manifestacija i kulturnih dešavanja.

Na 42. Sajmu turizma, održanom na Beogradskom sajmu, svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu predstavili su Subotica i Palić. Turistička organizacija Subotice je zajedno sa celokupnom turističkom privredom za sve posetioce sajma, tokom četiri dana trajanja ove manifestacije, pripremila zanimljiv program pa su tako predstavljene manifestacije, kulturna dešavanja, hoteli, restorani i drugi. Poseban akcenat na sajmu stavljen je na gastronomsku ponudu Subotice i aktivan odmor.

Subotica je nadaleko poznata i po manifestaciji pod nazivom “Dužijanca” koja je svetkovina završetka žetve. U pitanju je duhovno-religiozna i kulturno-stvaralačka manifestacija o kojoj smo razgovarali sa njenim organizatorom Marinkom Piukovićem, direktorom Udruge bunjevačkih Hrvata “Dužijanca”.

U početku su postojale dve Dužijance, gradska koja je bila manifestacionog karaktera i crkvena kojatraje od 1911. godine. 1993. one su spojene pa se danas u Subotici proslavlja zajednička Dužijanca, koja se održava uvek drugog vikenda avgusta meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here