Valjevo se na Sajmu turizma predstavilo turističkom ponudom u mestu Divčibare

0
135

Kao svoj adut na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma Valjevo je predstavilo Divčibare i turističku ponudu u ovom planinsko-turističkom mestu na planini Maljen.

U hali 4 Beogradskog sajma tokom Sajma turizma predstavljeni su potencijali domaćeg turizma pa su se tako predstavile Turističke organizacije Srbije i Vojvodine, kao i turističke organizacije gradova i opština. Grad Valjevo je posetiocima sajma predstavio Tešnjar, Brankovinu, reku Gradac, Festival duvan čvaraka i druge nezaobilazne znamenitosti ovog grada, a kao svoj adut Valjevo je predstavilo i turističku ponudu u mestu Divčibare.

Divčibare su gradsko naselje i poznato planinsko-turističko mesto grada Valjeva u Kolubarskom okrug una planini Maljen. Prema popisu iz 2011. godine bilo je oko 140 stalno naseljenih stanovnika. Divčibare se nalazi 38 km južno od Valjeva i 107 km od Beograda. To je planinsko polje koje se pruža od Crnog vrha, Paljbe, Golupca do Velikog brda. Nalazi se na visini od 980m nadmorske visine, a najviši vrh je 1104m.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here