Vlada Srbije donela nove odluke u cilju suzbijanja širenja virusa korona

0
204

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici nove odluke u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a jedna od mera je i obustava međunarodnog putničkog avio-saobraćaja sa aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu do daljeg.

Odluka o obustavi međunarodnog putničkog avio-saobraćaja sa beogradskog aerodroma stupila je na snagu danas u podne, a svi avioni koji su do tada poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom. Aerodrom neće biti zatvoren za vreme vanrednog stanja uvedenog zbog širenja virusa korona, ali će na osnovu odluke Vlade Srbije od danas biti privremeno obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu. Aerodrom ostaje otvoren za sve humanitarne letove i kargo saobraćaj, a vazdušni prostor Srbije ostaje otvoren za sve prelete.

Međunarodni granični prelaz na aerodromu “Nikola Tesla” odlukom Vlade Srbije biće privremeno zatvoren. Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.

Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio-kompaniji. Inače, Vlada Srbije je juče odlučila da međunarodni vazdušni saobraćaj sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” bude obustavljen do daljeg u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vandrednog stanja. Ranije je rečeno da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić danas razmatrati dodatnu meru da se granice zatvore za putnička vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here