Predsednik Vučić sastao se sa ambasadorom Kraljevine Norveške Jernom Eugenom Jelstadom

0
73

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške Jernom Eugenom Jelstadom, koji je predsednika obavestio o donaciji od 5 miliona evra, koju njegova zemlja upućuje Srbiji kao hitnu pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Jern Eugen Jelstad rekao je nakon sastanka rekao da je Norveška iskren prijatelj Srbije i da želi da pomogne srpskom narodu, iako se i sama suočava sa najvećim izazovom do sada. On je rekao da Norveška daje 5 miliona evra Srbiji kako bi ojačala njene kapacitete u odgovoru na pandemiju koronavirusa. Ambasador je istakao da zna da su klinički respiratori glavni prioritet u ovom trenutku te da će ispitivati tržište i da se nada pozitivnom odgovoru i nabavci respiratora za našu zemlju. Takođe je rekao i da će Norveška pratiti razvoj pandemije u Srbiji kako bi mogla da nastavi sa pružanjem pomoći ukoliko za tim bude potrebe. Predsednik Vučić zahvalio je Norveškoj i norveškom narodu na pomoći u iznosu od 5 miliona evra i na trudu koji se ulaže kada je u pitanju nabavka respiratora. On je rekao da je u Srbiji 9 ljudi na respiratoru i da će se taj broj povećavati iz dana u dan, te da je pomoć Norveške dragocena.

Danas od 8 časova zatvareni su svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj, a od 12 časova potpuno je ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj, a predsednik Srbije najavio je i da se uskoro može očekivati proširenje vremenskog perioda zabrane kretanja za sve građane Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here