Slaviša Lekić o preambuli Ustava

0
164

Novinar Slaviša Lekić ocenio je da je preambula Ustava po kojoj je Kosovo i dalje u sastavu Srbije suvišna, jer preko milion i dve stotine hiljada građana ne želi više da živi u okviru naše zemlje.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je rekao da ne participira u vlasti i da od 2012. nikada nije bio u vlasti, niti imao ikakvu funkciju, kao i da bi podržao promene Ustava ako bi išle u pravcu prihvatanja stvarnosti. “Preambula da je Kosovo autonomna pokrajina pod vlašću Srbije je besmislena norma koja ne sme da stoji u Ustavu, a i sada kada stoji nikoga ne obavezuje.‚‚ Da li je preambula u Ustavu Srbije besmislena, pitali smo novinara Slavišu Lekića.

Kosovo prema oceni Vuka Draškovića jeste izgubljeno, a izgubio ga je režim protiv koga se nekadašnja opozicija borila. Drašković je i dodao da naša opozicija govori da “ne damo sveto Kosovo, da smo za status kvo, za umiranje Srbije”. To je orijentacija, da branimo ono što nemamo, što je izgubljeno i to je politika opozicije danas u Srbiji”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here