Kompanije Tehnički remont Bratunac i Elvako metpro obezbedili sredstva za respirator

0
383

Kompanije Tehnički remont Bratunac i Elvako metpro mobilisali su sve raspoložive resurse kako bi odmah pružili podršku naporima Vlade RS i građana u borbi protiv koronavirusa. Do sada su obezbjedili jedan respirator kao i značajna sredstva sredstva za pomoć građanima, a inicijatori su Akcije #Respiratorzasrpsku.

Većinski vlasnik kompanija Tehnički remont Bratunac i Elvako Metpro, Slaven Ristić kazao je da u ovim teškim vremenima njegove kompanije žele dati puni doprinos za prevazilaženje krizne situacije sa što manje posljedica. Za sada je obezbjeđen novac za nabavku respiratora za bijeljinsku Bolnicu “Sveti Vračevi” čija se isporuka očekuje u toku naredne sedmice, kao i 100.000 evra za nabavku još nekoliko respiratora iz Njemačke, ali i za pomoć ugroženim ljudima u Bijeljini i Bratuncu.

Kompanije u Ristićevom vlasništvu inicajator su akcije Respirator za Srpsku, koji je u ovom trenutku navažniji aparat u liječenju oboljelih od virusa korona. U narednih 7-10 dana Ristić ističe da će imati više od 15 respiratota koje će staviti bolnicama na raspolaganje.

Kompanija Elvaco MetPro juče je donirala Domu zdravlja Bratunac namjenski kontejner iz sopstvene proizvodnje za potrebe trijaže i pružanja medicinske pomoći, akcije pomoći biće nastavljene sve dok bude bilo potrebe.

Kako navodi Ristić to će biti direktna pomoć građanima u lijekovima, zaštitnim sredstvima, hrani ili nekim najneophodnijim stvarima u aktuelnoj situaciji. Neće davati pomoć u novcu pomoć u novcu, nego će kontaktirati Crveni krst, Udruženja penzionera, Centre za socijalni rad i druge u Bijeljini i Bratuncu i formirati volonterske grupe, staviti određeni broj svojih ljudi i automobila na raspolaganje i na taj način pomoći građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here