Aktivisti Crvenog krsta u Bijeljini prikupljaju sredstava za kupovinu respiratora

0
95

Volonteri  gradske Organizacije Crvenog krsta trenutno su tokom vanrednog stanja u Srpskoj   uključeni  u rad  Civilne zaštite, a u skladu sa potrebama pomažu i u radu Narodne kuhinje koja priprema obroke za 250 socijalno-ugroženih lica na području Semberije. Na posebnom računu do sada su prikupili i milion maraka za kupovinu respiratora i druge pomoći koja bude neophodna lokalnom stanovništvu. Akcija se i dalje nastavlja.

Aktivisti Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini tokom vanrednih mjera u Srpskoj nesebično pomažu lokalnom stanovništvu. Posljednjih dana imaju i novu misiju. Otvorili su žiro račun za prikupljanje sredstava za kupovinu respiratora i druge pomoći koja bude neophodna. Na računu ove organizacije do sada su privrednici uplatili oko milion maraka, a biće kupljeno i deset aspiratora za potrebe bijeljinske bolnice. Gligić je pozvao privrednike koji se do sada nisu uključili u akciju doniranja sredstava da to sada učine.

Volonteri ove Organizacije  učestvuju u radu Civilne zaštite , te pomažu u radu Narodne kuhinje. Međutim, problem predstavlja što je polovina volontera maloljetna. Gligić je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da se uključe u rad i pomognu u ovim teškim trenucima.

Pored nabavke medicinske pomoći lokalno stanovništvo u Bijeljini trenutno se ne suočava sa većim problemima uključujući i one socijalno najugroženije kojima se redovno dostavlja hrana ali i druge potrebštine putem volonterskog servisa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here